Včelín Bloguje

Po svém, jak jinak...

Tzv. Luitgardin dvůr nechal postavit hrabě Stanislav z Mniszku, který byl od roku 1799 majitelem Vranovského panství. Hrabě na Vranově intezivně rozvíjel agrární hospodářství a budoval nové panské dvory.

Dnes vám přinášíme tipy na prověřené výlety okolo Vranovské přehrady. Ptáte se kdo prověřoval? No přece všichni z naší rozrůstající se rodiny hostů Na Samotě U Včelína!

Vlivem sucha, které sužuje jižní moravu a v době kdy probíhá největší a unikátní oprava Vranovské hráze, je možné zahlédnout pozůstatky z dob před výstavbou Vranovské přehrady.

Je to nepopsatelné, přesto se pokusíme vám to přiblížit. Ty úžasné pocity, když se ozve host z druhého konce planety a chce u nás strávit pár dní. Třeba i několikrát po sobě.

Tipů na výlety na Vranovsku najdete na internetu spousty, určitě i my vám v některém z dalších článků nabídneme ty "zaručeně nejlepší", dnes však pro vás máme ty méně známé, schované ve stínu našich majestátních hradů a zámků.

Za boutique hotel, česky butik hotel, můžeme dle vyhledávačů, označit menší hotel ve starší rekonstruované budově. Takový hotel slibuje intimní a útulnou atmosféru a mnoho vybavení pro návštěvníky vyhledávající ubytování připomínající domov.